:: VZREJNI PREGLED ::

Danes sem bila z Rayem na vzrejnem pregledu v Domžalah. Priznam, da se do zdaj nikoli nisem "ukvarjala" s to vejo kinologije in tudi Erc in Cooper sta kastrirana tako, da mi vzreja in razstave nikoli niso bile blizu. Pri Rayu pa je bila v meni želja že od prvih mesecev naprej, ko se je začel razvijati in mi je bil njegov karakter čedalje bolj všeč, hkrati pa se je tudi telesno razvijal po vseh mojih željah in pričakovanjih, da bi nekega dne, ko bo prišel pravi čas, imela njegovega mladička. In še zmeraj sem takega mnenja, saj je on zame res popoln pes. Pri 8. mesecih smo imeli malo smole z levim zgornjim podočnikom in ga je bilo žal potrebno nato veterinarsko izpuliti zato sem se ves čas bala, da morda zaradi tega vzrejnega ne bo dobil. A s tem ni bilo težav, saj imam vsa veterinarska potrdila, da je bil zob res izpuljen, ostalo zobovje in ugriz pa je popolno.

Ker Ray ni imel še niti telesne ocene, sva mogla opraviti tudi to, s svojo lepoto in karakterjem pa je očaral obe sodnici in si pridobil telesno oceno z odlično oceno in hkrati pridobil tudi vzrejno dovoljenje! Dodajam še sodniški opis (sodnici sta bili Lidija Okleščen in Katja Marinček):

Višina: 33,5 cm
Dolžina: 40 cm
Zobovje: popolno, veterinarsko potrdilo - derač levo zgoraj
Spolovilo: OK
Korektnih telesnih propocij, korektno oblikovana glava, korektni stop, temne oči, korektno nošeni in nastavljeni uhi, krajši vrat. Odlična hrbtna linija, rahlo strmi kot spredaj, korektni zadaj. Korektno nastavljen in nošen rep, korektna dolžina. Dlaka korektne kvalitete. Stoja in gibanje: Stoja paralelna, gibanje dovolj povezano.

Vzrejna ocena odl 5, ugotovljena "hiba": strmi kot spredaj in odlika: odličen značaj.

Foto: Pia Cerkovnik
1. 4. 2023

Podaljšanje vzrejnega dovoljenja:
Ray je pridobil trajno vzrejno dovoljenje. Hvala sodnici Lidiji Okleščen.

Foto: Boštjan Romih