:: O MENI ::

Moji kinološki nazivi:
* vodnica psa spremljevalca (2004)
* inštruktor za šolanje psov (2008)
* vodnica reševalnega psa (2009)
* vodnica 2 terapevtskih psov (2013 in 2017)
* vodnica terapevtskega psa z R.E.A.D. licenco (2015)
* inštruktor FCI Obedienca (2016)

Izpiti z Žižo:
* izpit IPS B-BH (2004)
* izpit RO - I. (2007)
* izpit RO - II. (2008)
* izpit iz iskanja v ruševini - RH T A (2009)
* izpit iz iskanja v gozdu - RH FL A (2009)
* izpit iz sledenja - RH F E (2010)
* članica REZ enote (2011 in 2012)

Izpiti z Ercom:
* najmlajši terapevtski pes v Sloveniji (2013)
* izpit IPS A (2013)
* izpit iz iskanja v gozdu RH FL E (2014)
* izpit IPS B-BH (2014)
* pridobljena licenca R.E.A.D. (2015)
* izpit OB1 in pogoj za OB2 v Avstriji (2016)
* izpit BGH1 (2018)
* izpit BGH2 (2018)
* izpit BGH3 (2018)

Izpiti s Cooperjem:
* izpit IPS A (2016)
* prvi izšolani terapevtski pes pasme Shetlandski ovčar (2017)
* izpit TP A1 (2018)
* pridobljena licenca R.E.A.D. (2018)
* izpit BH VT (2022)
* izpit IBGH1 (2022)
* izpit IBGH2 (2022)
* izpit IBGH3 (2022)

Izpiti Rayem:
* vzrejno dovoljenje (2021)
* izpit IPS A (2022)
* izpit TP A1 (2022)
* izpit BH VT (2022)
* izpit IBGH1 (2022)


  

Moje ime je Vesna, rojena sem meseca julija, leta 1986. Že kot otrok sem oboževala živali, najrajši pa sem imela pse. Skozi otroštvo sem odraščala s psi, mačkami, ribicami, hrčkom in želvami.

Kot otrok in kasneje mladostnica sem se tekmovalno ukvarjala s športno gimnastiko in judom, hodila sem na verouk in tudi pela v mladinskem pevskem zboru RTV Slovenija in se v glasbeni šoli učila igranja kitare.

Ko pa sem v prvem letniku srednje šole dobila povsem svojo psičko, pet tednov staro mešanko Žižo, so se moje velike sanje uresničile. Ker sem si zelo želela svojega psa, ki bi ga šolala in se z njim aktivno ukvarjala, sem ves svoj prosti čas posvetila Žiži. In od takrat naprej sem "zasvojena" s psi in kinologijo. V svojih 16. letih od kar se ukvarjam s psi, sem osvojila zelo veliko odličnih rezultatov in opravila zelo veliko izpitov na različnih področjih kinologije.

Z Žižo sva bili najbolj aktivni v agilityu, kjer sva se večrat uvrstili tudi v državno reprezentanco in zastopali naše barve na evropskih tekmovanjih, na državnih in pokalnih tekmah kot tudi mednarodnih pa sva osvojili res ogromno lepih rezultatov in najvišjih mest. Izšolana pa je bila tudi za psa reševalca iz gozdov in ruševin, ter bila članica REZ enote za iskanje pogrešanih oseb v Sloveniji. Prav tako sva imeli opravljen izpit IPS BBH in Rally Obedience 1 in Rally Obedience 2. stopnje.

Z Ercom sem svojo kinološko pot prav tako začela pri reševalcih in nadaljevala pri vodnikih terapevtskih psov, kjer je opravil prve izpite. Kasneje pa sva se bolj resno začela ukvarjati tudi s samo poslušnostjo - klasično poslušnost in FCI Obedience in ostala tudi pri terapijah. Pri starosti enega leta je bil Erc najmlajši izšolani pes za terapije s pomočjo psov v Sloveniji. V obeh disciplinah poslušnosti pa je do zdaj tudi že osvojil res lepe rezultate. V klasični poslušnosti je že večkrat stal na stopničkah in postal tudi državni prvak po programu IPS A. Ravno tako pa sva tudi v FCI Obedience na mednarodnih tekmah večkrat stala na stopničkah in naredila izpit OB 1 in OB 2. Erc pa je kot prvi pes v Sloveniji opravil tudi vse nove izpite po nižjih programih BGH1, BGH2 in BGH3 in istega leta postal tudi državni prvak po programu BGH3.

Tudi Cooper je izredno dober delovni kuža. In tudi z njim sem že opravila nekaj izpitov. Ker je Cooper še mlad, sama pa sem zaradi nosečnosti in rojstva hčerke Julije mogla za dobro leto dati kinologijo "na stran" se zaenkrat še ne moreva pohvaliti z rezulatati, saj se na tekme še pripravljava. Je pa tudi Cooper naredil izpit IPS A in kot predstavnik pasme Shetlanski ovčar je v Sloveniji prvi osvojil naziv terapevtski pes na kar sem res ponosna. Ob uvedbi novih programov po nižji stopnji klasične poslušnosti pa je tudi kot prvi pes v Sloveniji opravil izpit A1 in ravno tako istega leta postal tudi on državni prvak po programu A1.

Zaradi moje neizmerne ljubezni do psov in znanja, ki sem si ga pridobila v vseh letih šolanja, sem že leta 2008 na kinoloških izobraževanjih uspešno opravila izpit in si pri Kinološki zvezi Slovenije pridobila licenco za inštruktorja šolanja psov po nižjih programih; male šole, IPS A in IPS BBH, A1, BGH1, BGH2 in BGH3. Ravno tako pa sem leta 2016 med prvimi v Sloveniji opravila tudi izpit za inštruktorja za šolanje psov po disciplini FCI Obedience. Z veseljem se zmeraj udeležim dobrih teamskih treningov z izkušenimi kinologi in tekmovalci in seminarjev vseh vrst kinologije saj menim, da znanja v kinologiji ni nikoli dovolj. Vsak pes je svoja zgodba in vsakega psa zmeraj šolaš na svoj način glede na njegov značaj, nagone in željo po delu in sodelovanju. In to je tisto bistvo v kinologiji, ki me zmeraj znova navdušuje, saj se z vsakim novim izšolanim psom tudi veliko novega naučiš.