:: MEDIJI O MENI IN MOJIH PSIH & JAVNI NASTOPI ::

1. september 2022

Oddaja Jutro na Planet TV


  

4. julij 2022

Oddaja Dobro jutro


  

16. april 2022

Oddaja O živalih in ljudeh


  

April 2020

V tokratni dvojni številki revije Moj Pes je predstavljena pasma Shetlandski ovčar, v kateri je tako na naslovnici kot tudi v članku moj Cooper.

  

Februar 2020

Tokrat objavljam interviu, ki je bil narejen z bloogerko OOPSI, ki redno objavlja svoje članke, interviuje, razne recepte in še mnogo drugega na OOPSI.SI. Članek je kar dolg, vendar se ga drugače ni dalo prilepiti kot v obliki slik. Lahko pa si ga preberete "TUKAJ".  

Oktober 2019

Kratek prispevek v glasilu občine Šentrupert o Tačkah Pomagačkah in mojih psih s katerima sodelujem z "našo" šolo v programu R.E.A.D. in aktivnosti s pomočjo psa.  

Julij 2019

Knjižnica v Ivančni Gorici je, kot vsako leto, tudi letos pred začetkom novega šolskega leta izdala knjižico s programom R.E.A.D., ki jo redno, dvakrat na mesec izvajam skupaj z Ercom in Cooperjem. Termini so znani v naprej in vpisi že potekajo.

  

Januar 2018

Knjižnica v Ivančni Gorici je izdala posebno knjižico njihovih dejavnosti, ki se bodo dogajale v letu 2018. Med vsem dogajanjem se bo 1x mesečno, kot že nekaj let zaporedoma izvajal tudi R.E.A.D. program z mojim Ercom. Naj le opozorim, da se bo branje izvajal en dan prej, vsak četrti ponedeljkih in ne torek kot piše v knjižnici. Do spremembe je namreč prišlo iz moje strani, ko je knjižica že izšla v tisk. Vsi zainteresirani bralci si lahko svoj termin rezervirate pri knjižničarki v knjižnici.  

September 2017

Cooper in Erc v društveni reviji Sledi Tačk Pomagačk.

  

Marec 2017

Predstavitev pasme marčevskega Kinologa je Sheltlandski ovčar. Seveda naslovnico krasi naš Cooper in tudi v prispevku je kar nekaj slik Cooperja, Cindy in še ostalih Natalijinih Sheltijev, katerih slike sem, po prošnji Žive Munih prispevala tudi jaz.  

Januar 2017

Nova zgibanka knjižnice Ivančna Gorica, kjer z Ercom mesečno izvajava R.E.A.D. program.

  

Oktober 2016

Po posebni prošnji, sva se z Ercom odzvala za novo terapijo v knjižnici Trebnje, kjer si zelo želijo sodelovanja pri programu R.E.A.D. Izdelali so tudi svojo zloženko. Vsa branja bodo pa potekala v podružnični knjižnici v Velikem Gabru.

  

September 2016

Knjižnica Ivančna Gorica je izdelala novo zgibanko o programu R.E.A.D. ki ga z Ercom enkrat na mesec izvajava v tej podružnični knjižnici.

  

Junij 2016

Na URI Soča, kjer je skozi šolsko leto potekalo R.E.A.D. terapija z otroci, ki so tam na terapiji, je postavljena tudi tabla, kjer je podjetje Mars doniralo 15000 eur za bralni kotiček, kjer so se naše bralne terapije tudi izvajale.  

Februar 2016

Z mesecem februarjem sva z Ercom začela izvajati program R.E.A.D. tudi v knjižnici v Ivančni Gorici. O nama in o samem programu pa so knjižničarke v tamkajšnji knjižnici napisale res lepo predstavitev in naredile še posebno zgibanko, ki si jo lahko za pultom vzame vsak, ki ga tovrsten program zanima.

  

December 2015

Kot vsako leto je tudi letos izšla nova revija Sledi, v kateri so posebni članki našega dela v tekočem letu. In tudi tokrat sem sama napisala in oddala dva članka mojega dela z Ercom iz ustanov, kamor redno hodiva.  

September 2015

V mesecu septembru se je Erc znašel kar na "večih koncih"... Mesec sva začela s slikami v reviji Moj pes v članku Pasji potep. Nekaj dni kasneje sem v različnih reklamnih letakih, (Hofer, Lidl,..) kot že v lanskem letu, ponovno zagledala sliko mojega posebneža. Ko sem obiskala eno izmed trgovin, pa sem na panoju videla še precej večjo sliko Erca skupaj z dečkom...  

13. eptember 2015

Danes je bil v Domžalah prvič organiziran sejem za ljubitelje živali. Ker se je na sejmu predstavljalo tudi različne pasme psov, me je na sejem povabila tudi Natalija, da v njenem imenu predstavim pasmo Shetlandski ovčar in njeno psarno Upper Carniola. Ker pa moj Erci ravno tako spada v skupino britanskih ovčarskih pasem, sem se na sejmu predstavila tudi z njim.

  

April 2015

Vsi državni prvaki v klasični poslušnosti v lanskem letu smo imeli kratek interviu za revijo Kinolog. In, ker sva bila med najboljšimi v državi tudi midva z mojim Ercom, sva zasedla kar celo stran naše slovenske revije o kinologiji.  

1. - 21. september 2014

V mesecu septembru poteka akcija, kjer z vsakim nakupom izdelka Pedigree ali Whiskas vsak prispeva 10 centov za kakovostno preživljanje počitnic otrok v družbi terapevtskih psov. Za reklamni letak, ki je bil slikan v mesecu juliju, pa so od vseh terapevtskih psov izbrali mojega Erca!

  

April 2014

V reviji Sledi, ki jo izdaja naše društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke sva se tokrat v treh člankih "znašla" tudi midva z mojim Ercom.  

November 2013

Tokrat sva se z Ercom znašla v reviji Kužek, kjer sem spet odgovarjala na vprašanja prijatelju Mateju, ki piše tudi za to revijo. Tokrat je bila tema "Delovna terapija - terapevtski psi". Polega tega članka, pa je Matej sam napisal tudi članek o mojem Ercu, kot najmlajšem terapevtskem psu v Sloveniji.  

Oktober 2013

Za revijo Mucek mi je prijatelj Matej, ki piše članke za to revijo, zastavil nekaj vprašanj na temo "Mačja ljubezen po pasje" - ali lahko psi in mačke živijo v sožitju. Poleg mojih odgovorov, ki jih je sestavil v simpatičen članek je zraven dodal še nekaj Ercovih slikic, kjer je slikan skupaj z našim muckom.

  

September 2013

Ta mesec sva z Ercom zasedla drugo in tretjo stran v reviji Moj pes, kjer sta v temi meseca "V šolo oba", objavljeni dve sliki iz slikanja v eni izmed osnovnih šol v Ljubljani.

  

Avgust 2013

V avgustovskem Vrhniškem občinskem časopisu Naš časopis je bil napisan članek "Plemenito delo Tačk pomagačk", kjer je naša članica Slavica pisala o delu terapevtskih psov v tamkajšnjem kraju, kjer pa je tudi moja slika Erca in Šape iz dela v OŠ Vrhnika.  

18. oktober 2010

Poklical me je Robert in vprašal, če bi lahko posneli še en prispevek, saj je na oddajo prišlo nekaj mailov ljudi, ki jih je Žižino znanje trikcev navdušilo in so želeli, če bi lahko kakšen trikec pokazali in povedali kako se uči po fazah. Tako smo danes posneli trikec, pri katerem Žiža pospravi posodice eno v drugo.  

9. oktober 2010

Tudi letos je Pedigree v Tivoliju organiziral piknik ob svetovnem dnevu živali. Povabljena sem bila tudi jaz, saj sva poleg agilitya imeli z Žižo tudi nastop dogdancinga. Pomagala pa sem tudi skupinici KD Barja pri prikazu poslušnosti.

  

30. september in 2. oktober 2010

Dva dni (v četrtek in soboto) sva se z Žižo udeležili evropske razstave psov, ki je bila v Celju. Že mesec dni pred to veliko razstavo sva bili povabljeni k sodelovanju v spremljevalnem programu. Skupaj z Majo in njeno psičko sva prikazali vaje rally obedienca, imela pa sem tudi nastop dogdancinga.

  

30. junij 2010

Danes je podjetje Pedigree v Tivoliju pri gradu organiziral piknik za VIP obiskovalce. Skupaj s Katjo in Ivano smo prikazali agility, medve z Žižo pa sva imeli tudi točko dogdancinga.

  

21. april 2010

Skupaj z Meto in Robertom smo se dobili na KD Šmarna Gora, kjer je potekalo snemanje za oddajo o živalih in ljudeh. Poleg interviuja so posneli tudi trikce, ki jih Žiža zna. Žiža se je lepo obnašala ter bila nadvse navdušena nad trikci, ki jih je lahko izvajala in zelo navdušila vse, ki so bili prisotni na snemanju.  

4. november 2009

Na osnovni šoli Poljane je potekal projekt otrok in žival. V okviru tega projekta smo imeli Maja in Nely, Dušan in Bodi ter medve z Žižo prikaz dela s psi. Najprej smo se malo pogovarjali o domačih živalih, prikazali smo jim agility, Maja je z Nely pokazala dog freesbe, medve z Žižo pa nato še dogdancing.  

4. oktober 2009

Ker je bil danes svetovni dan živali, se je v Tivoliju dogajalo družabno srečanje vseh ljubiteljev živali, ki ga je organiziral Pedigree. V okviru tega dogodka smo imeli prikaz agilitya, medve z Žižo pa sva prikazali različne trikce in tudi dogdancing.

  

26. september 2009

Že nekaj tednov se nas je nekaj agilitašev dobivalo na KD Barje, kjer smo sestavili točko iz poslušnosti z dodanimi trikci. V okviri Celjske razstave naj bi to točko tudi predstavili vendar nas je na razstavo prišlo premalo, zato je naša točka odpadla. Sva pa z Žižo vseeno imeli nastop dogdancinga.  

10 - 13. september 2009

Poklicala me je prijateljica Simona, če bi bila pripravljena z Žižo sodelovati na otroškem bazarju, ki se je odvijal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tam sva bili tri dni in otroke razveseljevali s prikazom agilitya, rally obedienca, trikcev, medve z Žižo pa sva imeli tudi nekaj nastopov dogdancinga.

  

15. september 2007

Danes se nas je osem agilitašev (medve z Žižo, Tina z Visto, Daša s Tyno in Kati, Anabella s Šano in Ulmom, Irena z Iko, Ivana s Toyem in Eni, Cecilija z Bricolo in Nadija z Bonom) odpravilo v Postojno, kjer je potekal kinološki dan na tamkajšnji osnovni šoli. Otrokom smo se vsi skupaj predstavili in nato pokazali nekaj trikcev in odtekli dva parkurja agilitya.

  

3. september 2007

Skupaj z Ivano in njeno pasjo druščino smo se odpeljali v Ribnico, kjer je bil sejem suhe robe. V okviru sejma pa je bil tudi kotiček namenjen kinološkim dejavnostim. Odtekli sva parkur agilitya, pokazali sva nekaj vaj poslušnosti, nato pa sva imeli medve z Žižo tudi nastop dogdancinga.