:: FCI OBEDIENCE ::

19. junij 2016

Še en skupinski trening je za nami... Nekaj FCI Obedience ljubiteljev se nas je tokrat zbralo na skupinskem treningu v Logatcu, kjer smo imeli res kvaliteten trening in "sestanek" okoli dela vsakega psa... Glede na to, da nas ni bilo veliko, smo lahko izpeljali individualno delo z vsakim vodnikom + psom. S Cooperjem sva vadila vaje iz OB1, glede njegovega dela resnično nimam ene same "pripombe", kot zmeraj, lahko le ponovim moje besede... vsekakor je Cooper pravi norec in deloholik v majhnem telesu... Nikoli mu ni dovolj in on bi naredil vse in še kaj zraven, samo, da se delo ne bi nikoli končalo. Z Erckom pa sva se že lotila vaj iz OB2, kjer pa naju čez poletje čaka kar nekaj dodatnega dela. A s tako hitrim in seveda pametnim psom nobena vaja ne bo (pre)težka, le Ercku v veselje, ko se mu bo spet nekaj dogajalo in se bo lahko naučil še česa novega!

Foto: Nadja Žlender

  

12. junij 2016

Pa je za nama z Ercom druga tekma v FCI Obediencu, a hrati prva, kjer sva tekmovala v razredu OB1... Tokrat sva skupaj s Stašo odšli v Avstrijo... Pričakovanj nisem imela prav veliko, saj kljub rednemu treningu in veliko samostojnemu delu tudi doma, sem vedela, da imava z Ercom še velike težave s prosto vodljivostjo. A na koncu se je izkazalo, da sva kljub slabši vodljivosti, v vseh ostalih vajah pokazala res lepo delo (le pri pošiljanju v "boks" sva "pokasirala" nulo, saj je Erc tekel mimo - s čimer pa se nisem obremenjevala, saj sva to vajo od vseh res najmanj trenirala)... kar pa je zadostovalo končnemu 4. mestu v tem razredu in predvsem, meni še bolj pomembno, da sva že na najini prvi tekmi dosegla dovolj točk in naredila pogoj za prestopitev v višji razred OB2.

  

24. april 2016

Za nami je aktivna nedelja... Skupaj s Stašo, Jano, Barbaro, Polono in Urošem (vsi, razen Staše smo namreč tudi bodoči inštruktorji v FCI Obediencu) smo bili zmenjeni, da se danes dobimo na poligonu na Koroškem, kjer smo imeli skupinski trening v tej disciplini. Oba moja psa sta delala resnično zeloooo dobro in iz tedna v teden zelo lepo napredujeta v vajah. Sploh mali Cooper dejansko že lahko trenira s "tavelikimi" saj je v tem času že tako napredoval, da ga nič več ne zmoti in tudi delovno kondicijo ima vedno večjo in s samo pozornostjo in delovno vnemo nima nikakršnih težav! ☺  

6. december 2015

Danes sva se z Ercom prvič podala na mednarodno tekmo v FCI Obediencu, ki je potekala v Italiji. Glede na to, da je bila to najina prva tekma v tej kinološki disciplini in nas je stevard vodil v italijanskem jeziku, moram reči, da nama je šlo kar dobro. ☺ Erc je sprva delal nekoliko slabše, saj smo začeli s prosto vodljivostjo, kjer imava že kakšno leto nekoliko težav, ko pa so se začele bolj "razgibane vaje" pa se je tudi on "odprl" in začel delati z večjim veseljem. Manjka nama seveda še veliko treninga, saj je FCI Obedience disciplina, ki jo je potrebno izvajati hitro, zanesljivo in predvsem zelo natančno. A s skupnim številom 139,5 točk od 150 možnih sva na koncu osvojila skupno 3. mesto.  

5. maj 2015

Danes sva se z Erckom udeležila prvega treninga v kinološki disciplini FCI Obedience. Ker mi je sama disciplina zelo zanimiva, saj vsebuje veliko razgibanih vaj, ki jih je potrebno izvajati hitro in zelo natančno, sem se odločila, da morda poskusiva tudi tukaj in bova videla kako nama bo všeč. Zaenkrat nama gre super, saj Erc veliko vaj že pozna, potrebno pa bo seveda še veliko trenirati zaradi pravilne izdelave vaj. Vaja dela mojstra... Morda pa se kdaj le podava na kakšno mednarodno tekmo v tej disciplini?!