:: FCI OBEDIENCE ::

19. junij 2016

Še en skupinski trening je za nami... Nekaj FCI Obedience ljubiteljev se nas je tokrat zbralo na skupinskem treningu v Logatcu, kjer smo imeli res kvaliteten trening in "sestanek" okoli dela vsakega psa... Glede na to, da nas ni bilo veliko, smo lahko izpeljali individualno delo z vsakim vodnikom + psom. S Cooperjem sva vadila vaje iz OB1, glede njegovega dela resnično nimam ene same pripombe, kot zmeraj, lahko le ponovim moje besede... vsekakor je Cooper pravi norec in deloholik v majhnem telesu... Nikoli mu ni dovolj in on bi naredil vse in še kaj zraven, samo, da se delo ne bi nikoli končalo. Z Erckom pa sva se že lotila vaj iz OB2, kjer pa naju čez poletje čaka kar nekaj dodatnega dela. A s tako hitrim in seveda pametnim psom nobena vaja ne bo (pre)težka, le Ercku v veselje, ko se mu bo spet nekaj dogajalo in se bo lahko naučil še česa novega!

Foto: Nadja Žlender- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24. april 2016

Za nami je aktivna nedelja... Skupaj s Stašo, Jano, Barbaro, Polono in Urošem (vsi, razen Staše smo namreč tudi bodoči inštruktorji v Obediencu) smo bili zmenjeni, da se danes dobimo na poligonu na Koroškem, kjer smo imeli skupinski trening v tej disciplini. Oba moja psa sta delala resnično zeloooo dobro in iz tedna v teden zelo lepo napredujeta v vajah. Sploh mali Cooper dejansko že lahko trenira s "tavelikimi" saj je v tem času že tako napredoval, da ga nič več ne zmoti in tudi delovno kondicijo ima vedno večjo in s samo pozornostjo in delovno vnemo nima nikakršnih težav! ☺- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. marec 2016

FCI OBEDIENCE SEMINAR ZA INŠTRUKTORJE - Pa je še zadnji del FCI Obedience seminarja za nas, bodoče inštruktorje v tej disciplini za nami. Ker se Ercek od včeraj zjutraj zelo slabo počuti, bil je zelo apatičen in je nato imel še drisko (in vse težave, ki so povezane s tem) sem na seminar danes odšla le s Cooperjem. Najprej nisem bila ravno prepričana, da bom kaj dosti lahko z njim delala a na koncu se je izkazalo (kar seveda itak že vem ☺) da je mali Cooper res CAR!!!! Tako dobrega mladička v mojem življenju še ni bilo in vse neprespane noči in vsaka minutka v prvih mesecih (ki so bili REESSS naporni, saj je bil Cooper izredno svojeglav in glasen mladiček) se je začela vračati. Cooper je postal odličen pes, odprt, poslušen, izredno vodljiv in nadvse res suuuuperrrr kuža za delo! Samo da je akcija in je takoj za stvar! Tako pameten je, da mu moraš ves čas sestavljati nove naloge, da lahko razmišlja s svojimi malimi, bistrimi možgančki in se tako lahko še bolje razvija tako v motoriki kot seveda v najinem medsebojnem odnosu in premagovanju miselnih nalog. On enostavno OBOŽUJE vsako delo, vsako "akcijo" in obilo igre! In tudi danes je že sledil "ta velikim" na seminarju in skupaj sva že začela z učenjem določenih nalog, ki so v FCI Obediencu. Moj super mladiček, ki počasi postaja že pravi mladenič ponovno ni razočaral in me izredno presenetil s svojim 100 % sodelovanjem!